Wat doet de mondhygiëniste?

Het voorkomen van ontstekingen in het tandvlees en cariës (gaatjes) is waar de mondhygiëniste zich in de eerste plaats mee bezig houdt. De mondhygiëniste informeert en laat zien aan de patiënt hoe het gebit goed kan worden gepoetst en tussen de tanden en kiezen kan worden gereinigd. Zo nodig wordt de behandeling met fluoride aangevuld om het tandoppervlak te versterken

Niet alleen informeren en het aanleren van een juiste mondhygiëne zijn de taken van de mondhygiëniste. Ook genezende behandelingen als verwijderen van tandplak en tandsteen of het behandelen van tandvleesontstekingen zijn taken van de mondhygiëniste.

Tevens kunt u bij de mondhygiëniste terecht voor het verwijderen van aanslag door roken, koffie, thee etc. en het polijsten van het gehele gebit. Vullingen kunnen zo nodig ook worden gepolijst.

Als de gezondheid van het gebit en het tandvlees het toelaat kan de mondhygiëniste een bleekprocedure voor u verzorgen. Dit gaat volgens de meest professionele, pijnloze en veiligste manier die er op de markt is!

 

Waarom een bezoek aan de mondhygiëniste?

De mondhygiënist verhelpt problemen in de mond die zijn ontstaan bij patiënten.

Er kan gesteld worden dat de mondhygiëniste grotere tandheelkundige problemen kan voorkomen, zodat er geen behandeling hoeft te worden uitgevoerd bij de tandarts. Dit komt doordat vrijwel alle hevige tandheelkundige problemen ontstaan bij een slechte mondzorg.

Redenen om naar de mondhygiëniste te gaan:

  • Het tandvlees bloed of pijnlijk aanvoelt;
  • Het tandvlees is gezwollen en/of rood;
  • Er is sprake van teruggetrokken tandvlees of een slechte sluiting tussen tand en tandvlees;
  • Last van een slechte adem of een vieze smaak in de mond;
  • Tanden en kiezen beginnen los te staan in het gebit;
  • Tandaanslag als tandplak en tandsteen worden zichtbaar;
  • moeite met het onderhouden van een goede mondhygiëne.